زردآلو و ملاحظات مصرف آن
Prunus armeniaca L
طبیعت زردآلوی شیرین گرم و تر و زردآلوی نارس سرد و تر است.
زردآلو ملین شکم است و التهاب معده و تشنگی را تسکین میدهد. آروغ و بدبویی دهان را رفع میکند و مسهل صفرا و مولد خلط بلغم است.
بهترین زمان خوردن زردآلو در میانوعده هاست و خوردن زردآلو به هنگام ناشتا و یا بلافاصله پس از صرف غذا بسیار مضر است.
نوشیدن آب بلافاصله بعد از خوردن زردآلو بسیار زیانآور است.
❌ مصرف بیش از حد زردآلو موجب عفونت معده، نفخ، سوزش وضعف معده میشود و برای سالمندان عزیز مضر است.
✅ در صورت بروز عوارض جانبی مصرف بیش از حد زردآلو، دمکرده یا پودر انیسون و زنیان تجویز میشود.
ریحان
یا شاهِسفَرَم گیاهی معطر و دارویی با نام علمی Ocimum basilicum L از خانواده نعنا Lamiaceae است.
طبیعت ریحان گرم و خشک است.
خواص دارویی سبزی خوراکی ریحان
ضد انسداد مغزی
تقویت کننده عمومی بدن
ضد سردرد
ضد تپش قلب
نشاط آور
تقویت کننده قلب
ضد نفخ
تقویت کننده معده ضعیف
ضد سرفه
ضد درد سینه
ضد ورم
ضد آفت دهان
نعنا
نعناع گیاهی معطر و دارویی با طبیعتی گرم و خشک است که بعنوان سبزی خوراکی در کنار غذا مصرف میشود.
اما این گیاه ارزشمند خواص دارویی فراوان و البته ملاحظات مصرفی نیز دارد.
خواص دارویی نعناع
نعناع ضد نفخ، ضد اسپاسم و کنترلکننده آروغ است.
این سبزی خوشطعم میتواند بندآورنده سکسکه باشد.
این گیاه پرخاصیت پاک کننده سینه و معده از خلط غلیظ است.
نعناع موجب تقویت قلب میشود و خون غلیظ را رقیق میکند پس مناسب است مبتلایان به غلظت خون ازین سبزی خوراکی بهره برند.
نعناع تقویتکننده نیروی جنسی و تنظیم کننده سطح هورمون زنانه است.
ملاحظات مصرف نعناع؛
احتیاط مصرف: در خوردن همزمان نعناع با داروهای ضد انعقاد خون باید احتیاط کرد چرا که ریسک خونریزی داخلی را بالا میبرد.
موارد منع مصرف: نعناع در کودکان زیر ۵ سال و در دوران بارداری منع مصرف دارد.
توجه: عرق نعناع یا برگ نعناع میتواند ریفلاکس و سوزش معده را تشدید نماید.